(0244) 591-598office@cruman.ro

ARMANfire Chef

Eşti aici

Echipament de stingere incendii pentru Bucatarii Profesionale
ARMANfire Chef

Daca în unitatea dvs. aveţi astfel de spaţii sau bunuri de protejat:

BUCATARII - RESTAURANTE, HOTELURI, PENSIUNI

* Sunt viata, bunurile sau obiectivele dvs. protejate adecvat?

* Ce ar însemna pentru performanţa afacerii dvs. pierderea în condiţii de incendiu a acestor bunuri ?

cruman-stingere-incendii
armanfire chef
armanfire chef

ARMANfire Chef este un concept modern, aliniat cerintelor impuse de noua clasa de stingere “ F” - pentru Echipamente de Catering - clasa asociata riscurilor de incendiu generate de o gama larga de uleiuri vegetale, grasimi vegetale sau animale cu care se lucreaza frecvent in Bucatariile profesionale de gabarit din Restaurante, hoteluri, pensiuni, cantine,…si unde exista si personal destul de numeros ce este expus zilnic acestor riscuri.

Clasa F de stingere a aparut din motive obiective precizand ca pentru stingerea incendiilor generate de factorii mentionati se impune utilizarea unor agenti Speciali, conceputi in a avea atat un efect rapid de stingere dar si sa satisfaca cerintele impuse de industria alimentara, o biodegradabilitate crescuta astfel incat sa nu induca factori de risc chimici, toxici pentru organismal uman.

Agentii noi conceputi sunt de tipul “ Wet Chemical”, in fapt, agenti din categoria solutiilor spumante, dar cu caracteristici specifice cerintelor impuse de catre Normativele Europene pentru destinatia finala a acestora.
Datele de performanta ale acestor agenti pentru care societatea noastra asigura procurarea si mentenanta sistemelor le puteti regasi in rubrica alocata specificatiilor tehnice.

Conceptul ARMANfire Chef

Pentru simplitatea operationala dar si pentru un grad inalt de performanta, sistemele dedicate pentru stingerea incendiilor din Bucatarii au fost proiectate astfel incat sa ofere monitorizare 24 h / 7 zile intr-o forma independenta de factorul uman asigurand performante de tipul 2 in 1 si anume: Detectie si Stingere.

Actionarea Standard, tipica acestui sistem este Automata, de tip Pneumatic, pe principiul Presurizare – Depresurizare, eliminand astfel necesitatea de a fi conectat la o sursa de energie electrica.

Desi principiul de lucru este Automat, sistemul va fi intotdeauna insotit si de un Buton de actionare Manuala pentru a lasa deschisa alternativa de a fi actionat fie instant prin spargerea tubului fie prin actiunea umana, daca omul va fi cel care va sesiza mai devreme inceputul de incendiu…scopul fiind de a limita stopa incendiul si de a limita dezvoltarea acestuia.

Componenta sistemului

 • Butelie de stocare agent de stingere; capacitate 11,5, 15,6 sau 25 litri;
 • Sistem de descarcare al agentului : teava Cupru ( 8 – 10 mm diametru) si Duze speciale ce se pozitioneaza in raza echipamentelor ce utilizeaza foc deschis (foc de gaze) sau vase incarcate cu o categorie de ulei – grasimi – cuve, friteuze, tigai basculante…
 • Tub Easy-Detect , conceput dintr-un material polimeric de inalta calitate, flexibil, din 2 straturi, cu rol de a detecta temperatura locala si de a se sparge atunci cand se atinge temperatura de spargere, creand astfel o depresurizare ce pune in operare descarcarea prin teava – duze a agentului peste focarul de incendiu.
 • Duze pentru descarcare agent – cu raza scurta ( actioneaza asupra echipamentelor de bucatarie si in gura de evacuare spre tubulatura ) - cu Raza lunga (actioneaza in Plenum Hota).

Configurare

Stabilirea Gabaritului unui astfel de sistem, traseele de descarcare , nr. de duze si amplasarea acestora, se fac prin proiectare asistata de soft dedicat (conformitate VdS/ LPCB);

La baza va fi o evaluare a factorilor de risc intr-o configuratie data a unei bucatarii si echipamentele acesteia – se utilizeaza normele de calcul pentru distantele intre duze, inaltimi de pozitionare fata de surse, capacitati volumetrice ale vaselor cu agent combustibil fierbinte ( uleiuri animale sau vegetale, carbuni..).

ARMANfire Chef – este un sistem flexibil, proiectat in 3 variante standard – Mic ( Piccolo ), Mediu ( Medio) si Mare ( Grande). Aceste configuratii la randul lor au si cateva alternative la baza fiind de fapt gabaritul personalizat al fiecarei bucatarii.

AVANTAJE
 • 2 in 1 – Detectie si stingere intr-un singur echipament;
 • Independenta in actionare (nu necesita legaturi electrice);
 • Flexibilitate in configurare;
 • Costurile pentru echipamente si servicii de montaj sunt foarte convenabile si competitive;
 • Mentenenta periodica simpla;
 • Performanta garantata;

Echipament de stingere incendii pentru Bucatarii Profesionale

ARMANfire Chef – este un sistem flexibil, proiectat in 3 variante standard.
Aceste configuratii la randul lor au si cateva alternative la baza fiind de fapt gabaritul personalizat al fiecarei bucatarii.


Mic
Mic (Piccolo)
ARFCHEF06B / ARFCHEF08B
Numar Duze: 3 / 4
Suprafata maxima de protejat [m2]:
0.8x0.8 / 1.6x0.8
Agent de stingere - Bio 90% [Kg]: 6 / 8
Nr. max.de unitati bucatarie protejate: 1 / 2
Mediu
Mediu (Medio)
ARFCHEF10B / ARFCHEF12B / ARFCHEF14B
Numar Duze: 5 / 6 / 7
Suprafata maxima de protejat [m2]:
2.4x0.8 / 3.2x0.8 / 3.2x0.8
Agent de stingere - Bio 90% [Kg]: 10 / 12 / 14
Nr. max.de unitati bucatarie protejate: 3 / 4 / 5
Mare
Mare (Grande)
ARFCHEF16B / ARFCHEF18B / ARFCHEF20B
Numar Duze: 8 / 9 / 10
Suprafata maxima de protejat [m2]:
4.0x0.8 / 4.8x0.8 / 5.6x0.8
Agent de stingere - Bio 90% [Kg]: 16 / 18 / 20
Nr. max.de unitati bucatarie protejate: 5 / 6 / 7


Standarde

Conceptul de stingere localizata pentru aceasta noua clasa de stingere “F” a aparut mai intai in piata SUA – fiind aprobat de organismal de certificare UL pentru conformitate cu NFPA 10.

La nivel European, Comitetul European al Asociatiei pentru Prevenirea si stingerea incendiilor CFPA_E a introdus un standard propriu-zis aferent acestei categorii de risc LPS -1223 /Ed 2.2 – LPCB


armanfire-schema

Nota importanta

Utilizatorul poate opta si pentru o monitorizare de la distanta printr-un semnal acustic sau sistem de detectie la incendiu. In acest caz, sistemul ArmanfireChef poate fi echipat cu un Transmitator de semnal sau cu o Valva solenoid care poate prelua semnalul dintr-o centrala de detectie si sa declanseze descarcarea agentului.

Sistemul de detectie si alarmare pentru un sistem de stingere de incendiu integrat va trebui sa fie programat ca la momentul declansarii stingerii pe zona bucatariei sa se inchida alimentarea cu gaz (daca echipamentele dotate cu arzatoare nu sunt prevazute cu supape automate) si sa opreasca alimentarea cu energie electrica a echipamentelor de ventilatie – hote, tubulatura de ventilatie…

Certificari ARMANfire Chef

Certificari ARMANfire Chef
Certificari ARMANfire Chef

Prezentam in Specifiicatiile tehnice conceptul de configurare standard al celor 3 variante constructive.

Societatea ofera fara costuri suplimentare si serviciile de analiza si configurare personalizata.
Termenul de Furnizare si Montaj – Max . 15 zile.

Cere oferta ARMANfire Chef

Clientii nostri

 • Petrom
 • Lukoil
 • DMHI
 • Hidroelectrica
 • Athenaeum Construct