(0244) 591-598office@cruman.ro

Dozator gravitational - FIREMIKS

Eşti aici

Dozator gravitational
FIREMIKS

Echipament pentru Dozajul Riguros al Concentratului Spumant in Fluxul de Apa.

Actionat numai de presiunea apei, realizeaza cu exactitate rata dorita de amestec spumant concentrat.

Cel mai modern si eficient sistem, dezvoltat tocmai pentru a imbunatati oricare dintre variantele anterioare : rezervor atmosferic pentru depozitare spumant concentrat + dozator FIREMIKS.

Actionat doar de catre debitul de apa. / Compact si cu greutate redusa. / Fara componente auxiliare sau surse externe de energie in scopul actionarii.

Dozator gravitational - FIREMIKS
Dozator gravitational - FIREMIKS
Dozator gravitational - FIREMIKS
Dozator gravitational - FIREMIKS

Mesaj de eroare

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home4/cruman8345/public_html/includes/file.phar.inc).

Dozator gravitational - FIREMIKS

In timp, sistemele de pregatire a solutiei spumante au evoluat conform cunostintelor si posibilitatilor tehnice si tehnologice abordabile la momentul respectiv.

DESCARCA BROSURA .PDF

 • Initial a fost adoptat sistemul rezervoarelor atmosferice / pompe dozatoare de spumant (pompa activa si pompa rezerva). Problemele legate de exactitatea dozajului, de fiabilitate, costuri intretinere etc., au dus catre studierea unor metode mai bune;
 • A doua etapa a fost marcata de promovarea si adoptarea sistemului create de un rezervor cu membrana echipat cu proportionator / dozator / amestecator. Acest sistem, inca utilizat, a eliminat in mare parte dificultatile sistemului anterior dar, au ramas probleme legate de durata de viata a membranei (respectiv costurile de inlocuire a acesteia) si aspecte in legatura cu verificarile si autorizarile rezervorului cu membrana (considerat recipient sub presiune si supus astfel legislatiei respective);
 • Cel mai modern si eficient sistem, dezvoltat tocmai pentru a imbunatati oricare dintre variantele anterioare: rezervor atmosferic pentru depozitare spumant concentrat + dozator FIREMIKS.

Principalele avantaje ale DOZATORULUI FIREMIKS sunt urmatoarele:
 • Actionat doar de catre debitul de apa. / Compact si cu greutate redusa. / Fara componente auxiliare sau surse externe de energie in scopul actionarii.
 • Sistem mecanic simplu cu auto-reglare. / Gama larga de debit si presiune. / Nu necesita calibrare.
 • Dozare optima - utilizarea economica a spumantului concentrat. / Mentenanta extrem de usoara, verificari periodice simple - nu necesita consum de spumant / Costuri reduse pe toata perioada functionarii.

Echipament pentru Dozajul Riguros al Concentratului Spumant in Fluxul de Apa.
Actionat numai de presiunea apei, realizeaza cu exactitate rata dorita de amestec spumant concentrat.

Cum te putem ajuta cu: Dozator gravitational - FIREMIKS?

SISTEM DE DOZARE USOR DE UTILIZAT

1. INSTALARE USOARA

 • Actionat doar de debitul de apa.
 • Compact si cu greutate redusa.
 • Fara componente auxiliare sau sursa externa de energie.


2. UTILIZARE USOARA

 • Sistem mecanic simplu cu auto-reglare.
 • Rata inalta de debit si presiune.
 • Nu necesita calibrare.


3. ECONOMIC

 • Dozare optima - utilizarea economica a spumei concentrate.
 • Mentenanta usoara, verificari periodice simple.
 • Costuri reduse pe toata perioada functionarii.
Echipament pentru Dozajul Riguros al Concentratului Spumant in Fluxul de Apa

Aplicatii industriale, Dotarea autospecialelor de pompieri

 • Dozarea este proporțională cu debitul și, practic, independent de variațiile de presiune, rezultand un amestec constant.
 • Disponibil la debite diferite, de la 400 până la 12,000 lpm, cu alternative de dozare fixe: 0,5%, 1%, 2%, 3% sau 6% sau selectabil.
 • Alcătuit dintr-un robust motor hidraulic cu apă și o pompa industriala puternică, ambele cu cilindri, actionate mecanic de o cuplă cu acționare directă.

Principiul de functionare

Principiul de functionare

Debitul de apa trece prin motorului hidraulic FIREMIKS. Acest lucru generează o mișcare circulară a rotorului, transferata la pompa prin cupla de acționare directă. Concentratul este pompat în evacuarea motorului, acolo unde are loc dozarea.

Deoarece motorul și pompa sunt conectate direct, sistemul este unul cu debit proporțional. Dozarea este ajustată automat de cantitatea de apă care trece prin FIREMIKS.

Rotorul motorului are 8 sau 10 aripi de actionare, acest lucru oferă o funcție volumetrică anticipata și stabilă a motorului, în raport de 1:10 debit max. (De exemplu, 240 - 2.400lpm).

Designul interior îngust, împreună cu aripile cu frictiune redusă, reduc nivelul de zgomot și ofera durabiltate.

FIREMIKS funcționează cu toate tipurile obisnuite de duze: de joasa, de medie sau de inalta infoiere, sprinklere, duze de pulverizare, monitoare de spumă și camerele de spumă.

Model Fix

Pentru instalațiile fixe conectate la un rezervor de spumă, cu alimentare gravitațională a lichidului de spumă. Echipat standard cu o supapă manuală de aerisire.

Model Fix

Model Mobil

Folosit in principal de pompieri ca o completare utila pentru amestecatoarele de spumă fixe. Doar conectați FIREMIKS la furtunele incendiu și asezati tubul de aspirație într-un recipient cu spumă, și este gata pentru utilizare!

Model Mobil

Un FIREMIKS – Duze multiple

Cu FIREMIKS pompierii se pot baza pe un sistem flexibil, care se adaptează ușor la diferite situații de stingere a incendiilor. Se poat utiliza mai multe duze diferite în același timp, poziționate pe diferite lungimi și la înălțimi diferite fata de FIREMIKS.

FIREMIKS – Duze multiple

Adecvat pentru aplicații Offshore/apa salina

FIREMIKS este disponibil si cu motor fabricat din bronz, pentru a putea fi utilizat off-shore, in domeniul maritim și in alte instalații în care se utilizează apă salina. Pompele de spumă sunt realizate din bronz ca dotare standard.

adecvat pentru aplicații Offshore/apa salina

Unități de sprinklere

FIREMIKS este disponibil cu pompe cu piston/plunger specific pentru sistem de stropire cu pornire flux redus și / sau de înaltă presiune de lucru, si de asemenea, pentru concentrate cu viscozitate scăzută, de exemplu, agenți de umectare

Unități de sprinklere

DESCARCA BROSURA .PDF

Conformitate NFPA – Marcaj CE – Certificare ISO 9001

Certificăm că toate unitatile FIREMIKS® sunt conforme cu piesele din NFPA 11 (2010) și NFPA 1901 (2009)
FIREMIKS este marcat CE. Toate unitatile FIREMIKS® sunt conforme cu Reglementarea Europeana 2006/42/EC.
De asemenea, oferim posibilitatea livrarii unitatilor FIREMIKS® insotide de un raport de inspecție de terta parte emis de Det Norske Veritas/GL sau Bureau Veritas, la un cost suplimentar minor.
Firemiks AB este certificat ISO 9001 de catre Bureau Veritas.

Formular online Industrial Cruman

Detalii Contact
Informatii suplimentare
Alegeti domeniul care vă interesează
Antispam
Aceasta întrebare este pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.

Clientii nostri

 • Petrom
 • Lukoil
 • DMHI
 • Hidroelectrica
 • Athenaeum Construct