(0244) 591-598office@cruman.ro

Instalatii de stingere cu apa pulverizata/Watermist

Eşti aici

Instalatii de stingere cu apa pulverizata/Watermist

Watermist este un mediu de stingere extrem de versatil si eficient. Ceea ce diferentiaza watermist de sistemele traditionale de stingere pe baza de apa este dimensiunea redusa a jetului. Cand o picatura de apa se vaporizeaza, ea isi mareste volumul de aproximativ 1600 ori. Deoarece absorbtia de caldura este o functie a suprafetei zonei nu a volumului, picaturile mai mici inseamna o suprafata mai mare si astfel o absorbtie mai rapida a caldurii.

Watermist are o capacitate unica de a distribui apa sub forma de ceata atomizata. Ceata este rapid convertita in vapori ce sting focul si previn contactul ulterior cu acesta. In acelasi timp, evaporarea creeaza un efect de racire semnificativa a gazelor inflamabile si blocheaza transferul caldurii radiante. Astfel, watermist combina proprietatile de stingere atat a sistemelor conventionale de stingere cu apa deluge sau sprinklere, cat si a sistemelor de stingere cu gaze.

Cu toate acestea, picaturi mai mici nu inseamna neaparat o mai buna performanta. Picaturile trebuie sa aiba impulsul necesar pentru a ajunge la sursa focului, unde vor raci rapid si isi vor mari volumul pentru a bloca contactul cu oxigenul.

 Instalatii de stingere cu apa pulverizata/Watermist

Utilizand proprietatile unice a apei pulverizate, Industrial Cruman poate proiecta si dezvolta atat versiuni de joasa si inalta presiune a sistemelor de stingere watermist ce vor proiecta cu dinamica necesara jetul catre sursa focului. Ambele tipuri de sisteme detin proprietati si beneficii unice ce sunt proiectate special pentru a combate o larga varietate de riscuri la incendiu in sectoarele: industrial/commercial, maritim, petrol si gaze, energetic.

Componenta:
Sistemul de cilindri functioneaza similar celor de stingere cu gaz. Sistemul de cilindri consta in doua tipuri diferite de cilindri, unele fiind umplute cu apa la presiunea atmosferica si celelalte cu nitrogen presurizat la 200 bari, folosit ca propulsor.
Activarea sistemului de cilindri este declansata de un cilindru pilot. Acest cilindru va activa urmatoarii cilindrii de lucru.

Duze pentru sistem uscat

Instalatii de stingere cu apa pulverizata/WatermistIn sistemul uscat deluge activarea este declansata de un semnal electric de la un sistem separat de detectie. Valva cilindrului este o valva solenoid cu actionare manuala pentru masuri de siguranta in cazul unei avarii de electricitate. Aceasta deschide valva de pentru a descarca nitrogenul in cilindrii de lucru.

Duze pentru sistem umed cu bulb de sticla

Intru-un sistem umed, un bulb de sticla declanseaza activarea. Sistemul presurizat de tevi este conectat la valva cilindrului pilot care este o valva cu diferenta de presiune. Activarea se face prin spargerea bulbului de sticla care se afla langa duza de descarcare. Acest lucru face ca sa apara o pierdere de presiune in sistemul de conducte presurizate si va deschide valava cu diferenta de presiune. Cilindrul pilot va activa tot ansamblul cilindrilor de lucru.

Instalatii de stingere cu apa pulverizata/Watermist

Formular online Industrial Cruman

Detalii Contact
Informatii suplimentare
Alegeti domeniul care vă interesează
Antispam
Aceasta întrebare este pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.