(0244) 591-598office@cruman.ro

Instalatii de stingere cu NOVEC 1230

Eşti aici

Instalatii de stingere cu
NOVEC 1230

Fluidul 3M™ Novec™ 1230 de protectie la incendiu este un agent curat de noua generatie, alternativa la haloni. Combina performanta excelenta la stingere cu protectia mediului.

Agentul Novec 1230 pentru protectia la incendiu are un potential 0 de distrugere a stratului de ozon, un potential 1 pentru incalzire globala, o durata de viata in atmosfera de 5 zile si o siguranta ridicata pentru utilizarea in spatii ocupate.

Instalatii de stingere cu NOVEC 1230
Instalatii de stingere cu NOVEC 1230
Instalatii de stingere cu NOVEC
NOVEC 1230
Instalatii de stingere

Instalatii de stingere cu NOVEC 1230Fluidul 3M™ Novec™ 1230 de protectie la incendiu este un agent curat de noua generatie, alternativa la haloni. Combina performanta excelenta la stingere cu protectia mediului.

Agentul Novec 1230 pentru protectia la incendiu are un potential 0 de distrugere a stratului de ozon, un potential 1 pentru incalzire globala, o durata de viata in atmosfera de 5 zile si o siguranta ridicata pentru utilizarea in spatii ocupate.

Mecanismul principal de stingere al Novec 1230 este prin indepartarea caldurii. Nu conduce curentul electric.

Un sistem este format din urmatoarele componente si accesorii asociate:

 • Componente de stocare ale agentului – Componentele de stocare constau in ansamblul de cilindri ce contine Novec 1230, si suportii ce au rolul de a fixa cilindri.
 • Componentele de distribtie a agentului – Aceste component constau in duze de descarcare utilizate pentru a introduce agentul Novec 1230 in zona protejata, impreuna cu sistemul de tevi utilizate pentru a conecta duzele la ansamblul de cilindri.
 • Componente Trim – Aceste componente completeaza instalatia de stingere si constau in fitinguri de conectare, indicatoare de presiune, comutator de supraveghere pentru presiune joasa, dispozitiv de actionare a valvei electrice si dispozitiv de actionare a valvei manuale.
 • Componentele pentru aranjament slave – Aceste component constau in dispozitiv/ve de actionare a valvei pneumatice, dispozitiv de actionare a valvei de siguranta, vent check, actuation hose si fintinguri necesare pentru un aranjament (slave) de cilindri multipli.
 • Componente Suplimentare- includ
 • Tabloul de comanda
 • Sistemul de detective si alarmare

Descrierea echipamentului

Sistemele de stingere ce utilizeaza Novec 1230 sunt proiectate pentru a se descarca in timp de 10 secunde intr-o camera, zona sau spatiu ce are o structura capabila sa retina agentul. Fluidul Novec 1230 se amesteca uniform in zona protejata, atingand un nivel minim de concentratie, in conformitate cu NFPA 2001 si/sau alte reglementari.

Proprietatile chimice ale fluidului Novec 1230

Agentul Novec 1230 este format din elementele carbon, fluor si oxigen [CF3CF3CF2C(O)CF(CF3)2 ]. Principalul mecanism de stingere este absorbtia de caldura, cu o contributie chimica secundara din descompunerea termica a Novec 1230 in flacara.

Fluidul Novec 1230 nu lasa reziduuri si prezinta siguranta la utilizarea in spatii ocupate.
Potentialul de distrugere a stratului de ozon – Fluidul Novec 1230 este o cetona puternic fluorurata ce nu contine clor sau brom. In consecinta potentialul este zero, insemnand ca acesta nu are niciun effect asupra stratului de ozon.

Potentialul de incalzire globala – Fluidul Novec 1230 are o durata de viata in atmosfera de numai 0,014 ani. Potentialul de incalzire globala este practice neglijabil.

novec-industrial-cruman

Consideratii referitoare la siguranta

Desi SNAP clasifica fluidul Novec1230 ca si acceptat pentru spatiile ocupate, reglementarile Standardului NFPA 2001 si SNAP mentioneaza urmatoarele indicatii pentru expunerea personalului la acest agent:

Fluidul Novec 1230 detine un NOAEL¹ de 10.0% v/v (?) ce nu are restrictii. Timpul maxim de expunere nu ar trebui sa depaseasca 5 minute. A se evita orice expunere mai mare de 10% v/v (LOAEL²).
Descarcarea agentului Novec 1230 intr-un incendiu poate reduce vizibilitatea pentru o perioada scurta.
Atunci cand fluidul Novec 1230 este expus la temperaturi extreme de ridicate, produsul de reactie acid fluorhidric (HF) se va forma. Sistemele de stingere cu Novec 1230 sunt proiectate pentru a se descarca in 10 secunde sau mai putin pentru a reduce la minim cantitatea de HF formata.
Un cilindru ce contine fluidul Novec 1230 trebuie manipulat cu grija. Dispozitivul de securitate anti-recul trebuie sa fie la locul sau tot timpul cat cilindrul nu este conectat la reteaua de conducte pentru descarcare si fixat.

Zone tipice de utilizare:

Telecomunicatii
Camere de computer
Camere de control
Muzee
Arhive istorice
Galerii de arta
Facilitati medicale si farmaceutice
Facilitati petrochimice de petrol si gaz
Librarii si arhive
Facilitati medicale
Facilitati de productie

novec-industrial-cruman

Industrial Cruman
Stingerea incendiilor

Industrial Cruman este o companie integrator de solutii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor din toate sferele de activitate, incluzand prin acestea servicii de evaluare risc la incendiu, proiectare sisteme, livrare integrala a produselor, montaj, test&commissioning.

VA GARANTAM CEL MAI BUN PRET DIN PIATA LA STANDARD SI CALITATE DE ORIGINE EUROPEANA.

*Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati!

Formular online Industrial Cruman

Detalii Contact
Informatii suplimentare
Alegeti domeniul care vă interesează
Antispam
Aceasta întrebare este pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.

Clientii nostri

 • Petrom
 • Lukoil
 • DMHI
 • Hidroelectrica
 • Athenaeum Construct