Instalatii de stingere cu spuma

Eşti aici

Instalatiile de stingere cu spuma sunt utilizate pentru protejarea spatiilor si a tehnologiilor in care sunt amplasate, stocate sau utilizate substante inflamabile lichide polare sau nepolare, produse din plastic sau din cauciuc.  Rolul spumei este de a opri incendiul prin a inunda sursa alimentarii focului asfel incat se va preveni contactul cu oxigenul si se va reduce capacitatea de combustie.

Diferiti agenti spumanti pot fi folositi pentru diferite aplicatii, astfel incat sistemul va trebui adaptat nevoilor exacte ale unitatii in care este instalat sistemul.

Principiul de functionare al instalatiilor cu spuma are la baza urmatorul circuit: spumantul concentrat din recipientul de stocare se mixeaza cu apa provenita de la grupul de pompe in proportioner de unde este apoi distribuita prin sistemul de conducte sub forma de solutie catre dispozitivele ca generatoare de spumă, tunuri de spumă, sau sprinklere in vederea inundarii zonei incendiate.

Cantitatea de spumă astfel creată va stinge incendiul apărut şi concomitent va împiedică reaprinderea acestuia.

Spuma rezultata functie de solutia aleasa in protejarea obiectivului poate fi de joasa infoiere (10:1), medie infoiere (200:1) sau inalta infoiere (1000:1).

Spuma poate fi aplicata prin:

  • Instalatii fixe/semifixe de joasa infoiere pentru rezervoare de lichide inflamabile
  • Instalatii fixe cu spuma de medie infoiere pentru indiguiri
  • Instalatii fixe cu spuma de inalta infoiere pentru hangare in aeroporturi, depozite si tuneluri, sala masinilor la vapoare
  • Instalatii fixe cu sprinklere de spuma pentru rampe de incarcare sau depozite
  • Tunuri fixe sau mobile de spuma
  • Unitati mobile portabile sau tractabile de spuma
  • Tevi de stingere cu spuma

Industrial Cruman ofera solutiile integrate de proiectare, furnizare, instalare, test, service si mentenanta pentru toate tipurile de sisteme de protectie la incendiu cu spuma destinate industriilor petroliera, chimica si petrochimica.

Instalatii de stingere cu spuma

Toti spumantii nostri sunt speciali conceputi pentru a maximiza performanta si a minimiza impactul ecologic. Sunt biodegradabili atat in mediul natural precum si in facilitatile de tratare a apelor reziduale.
Echipamentelor propuse pot fi conforme cu standardele EN si/sau NFPA, precum si certificari de renume UL, Vds.

Formular online Industrial Cruman

Detalii Contact
Informatii suplimentare
Alegeti domeniul care vă interesează
Antispam
Aceasta întrebare este pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.