(0244) 591-598office@cruman.ro

Valeo Sisteme Termice Mioveni

Eşti aici

Valeo Sisteme Termice Mioveni
Valeo Sisteme Termice Mioveni
Valeo Sisteme Termice Mioveni
Proiect: Sistem automat de stingere cu gaz inert
(inergen -IG 541)
Client: Cestop
Data: Septembrie 2014

Prin prezentul proiect sa protejat camera cu destinatie Arhiva, ceea ce impunea ca masura de protectie la incendiu utilizarea unui sistem propriu de detectie, alarmare si stingere incendiu cu gaz inert IG-541.
Instalatia de stins incendiu cu INERGEN este compusa dintr-un echipament mecanic, echipament care asigura depozitarea substantei de stingere (INERGEN)(in acest caz o butelie ) si deversarea ei in zona protejata, precum si dintr-un echipament electric si electronic ce face posibila declansarea “AUTOMATA” a sistemului mecanic.
Proiectarea pe specialitatile de stingere, detectie si alarmare va defini cerintele de configurare si dimensionare a acestor sisteme de control in situatie de risc de incendiu.
Mecanismul de stingere a unui sistem pe baza de agent gazos consta in reducerea sau diluarea oxigenului din incinta la o concentratie sub 15 %, pana la limita min. de 10%, intr-un timp limita de max. 60 sec.

Proprietati ale gazului inert -IG 541: incolor, inodor, non conductor electric si cu o densitate aproximativ egala cu cea a aerului

Cerinte de Proiectare ale sistemului fix de stingere cu gaz

Cerintele specifice de proiectare, instalare, testare, intretinere si siguranta sunt abordate de catre Normativul European 15004-1/2008 ; EN 15004-10/2008 ( Gaz inert IG 541) si Normativul Roman P 118/2 – 2013- cap. 18 – Stingerea cu Gaz inert IG541
In completarea cerintelor EN 15004 se acorda atentie cerintelor EN 2- “Clasificare incendiilor”; EN 54-xx – “Detectie si Alarmare” precum si EN 12094/ parti 1 ÷13 ( Cerinte si metode de testare pentru toate componentele unui sistem de stingere cu gaz inert)

Configurarea sistemului fix cu descarcare prin inundare totala

Componenta unui sistem fix de stingere cu gaz presurizat ( tipic) prevede configurarea acestuia pe 2 subsisteme - mecanic si electric - astfel incat controlul sistemului in scopul descarcarii gazului in situatie de initiere a unui incendiu sa se faca in regim automat .