(0244) 591-598office@cruman.ro

Cinema City Timisoara

Eşti aici

Proiect: Sistem de detectie si stingere locala “ARMANfire”
Beneficiar: Cinema City Timisoara
Client: High Tech Clima
Data: Aprilie 2016

SISTEM DE DETECTIE SI STINGERE LOCALA “ARMANfire” folosit la protejarea tablourilor electrice.

La protejarea acestor tablouri electrice s-au folosit sisteme de stingere automate ArmanFire cu deversare de agent prin duza si comandate de o centrala de detectie/stingere.

ARMANfire - este cea mai avantajoasa si eficienta metoda de a proteja spatii mici cu volume fixe si etanse, utilizand detectia si stingerea automata a incediului. Agentul de stingere HFC-227ea, este transportat printr-un furtun tehnologizat din polimeri catre zona de declansare a incendiului. Furtunul flexibil este foarte sensibil la actiunea caldurii pe toata lungimea lui, ceea ce rezulta un sistem de detectie total.
Sistemul “Armanfire” are optiunea de a fi controlat printr-un dispozitiv de actionare cu solenoid, de la o centrala de detectie si control stingere incendiu, aceasta fiind varianta optima pentru tablourile electrice ce fac obiectul prezentei documentatii.

HFC 227ea (denumire comerciala FM 200) este un agent de stingere curat, incolor, cu potential zero de distrugere a stratului de ozon, impact scazut asupra efectului de sera, nu conduce curentul electric, nu este toxic, fara reziduuri la descarcare. Majoritatea metalelor comune precum aluminiu, alama, otel, fonta, otel inoxidabil, cupru, precum si cauciuc, plastic si componente electronice nu sunt afectate prin expunerea la HFC227ea.

Principiul mecanismului de stingere este absorbtia de caldura de la sursa focului intrerupand astfel lantul de reactie al combustiei. Datorita concentratiei de stingere impusa prin standardele in vigoare si respectata de producator, agentul curat ofera siguranta la utilizarea sa in spatii ocupate.

Avantajele utilizarii unui sistem de stingere utilizand agentul curat HFC 227ea sunt:

  • Agentul se descarca si stinge incendiul in timp de 10 sec. (conditie de standard NFPA 2001/ed.2012, ISO 15004/1 si 5-2008);
  • Stingere completa, incendii din Clasele A, B si A+;
  • Actioneaza prin racire fizica la nivel molecular;
  • Inodor, incolor si Non-conductiv electric;
  • Nu este toxic (se asigura o concentratie de stingere de 7,5% la care apar efecte adverse asupra organismului uman);
  • Nu depune reziduu, timp si costuri minime de curatare dupa incendiu.