(0244) 591-598office@cruman.ro

Unitate mobila de stingere cu spuma

Eşti aici

Unitate mobila de stingere cu spuma DF130

Este o conceptie inovativa a unei unitati de stingere mobile, dotata pentru generarea spumei, special destinata pentru dezvoltarea si raspandirea rapida a agentului de stingere asupra focului sau asupra scurgerilor de substante chimice ce induc riscul la incendiu.
In timp, aceasta unitate mobila a suportat modificari, prin revizia unor detalii ergonomice si prin coborarea centrului de greutate, astfel incat s-a obtinut o foarte buna manevrabilitate si mobilitate.

df130
df130
df130

Unitatea mobila standard, necesita pentru o buna operare doar simpla conectare la o sursa adecvata de alimentare cu apa, cuprinde un rezervor de spumant concentrat de capacitate minima de 130 litri, un inductor Z225/450 si o teava de joasa expansiune HV225/450.

Totodata, unitatea mobila este echipata cu 2x20 m de furtun (52 mm) prevazut cu – cuplaje Storz ( alte tipuri de legaturi pot fi puse la dispozitie prin comanda speciala).
Echiparea standard prevede deasemenea, pe inductor, un robinet cu sfera inchis ce faciliteaza operarea unitatii de catre o singura persoana.

Aceste performante imbunatatite, combinate cu eficienta la stingerea incendiului, fac din DF130 echipamentul ideal pentru prevenirea riscului la incendiu, risc ce poate fi indus de catre lichidele inflamabile provenite din: incaperile de boilere, zonele de depozitare si terminalele de incarcare a petrolului, depozitele de vopseluri si alcooli, campurile aviatice, zonele industriale, incaperile de generatoare si alte zone similare, de mare risc.

Unitate mobila de stingere cu spuma
DF130 pune la dispozitie o unitate de lupta la incendiu compacta si de mare eficienta pentru un raspuns rapid cu un efort uman minim.
Acesta unitate de mare versatilitate este adecvata utilizarii cu orice tip de spumant concentrat avand o eficienta deosebita in utilizarea cu spumanti fluoroproteinici cu formare de pelicula ( FFFP), sau sintetici AFFF.

Cand este utilizat cu spumant pentru alcooli AR – AFFFP, eficienta unitatii devine aceea a unui echipament DF300, dubland astfel timpul de operare pe incendii cauzate de Solventi Polari.
Posibilitatea utilizarii tevilor de medie expansiune DF130 si MEF 450, face ca acest echipament mobil sa fie perfect adecvat pentru interventia rapida in situatia in care se cere suprimarea vaporilor inflamabili pe scurgerile de substante chimice.

Constructie

 • Rezervorul construit din fibra de sticla este rezistent la coroziune si poate fi incarcat cu toate tipurile de spumant: sintetic, proteinic, fluoroproteinic, AFFF, FFFP si spumant de tip AR.;
 • Cadrul este realizat dintr-o rama de otel vopsita in camp electrostatic, rezistent la coroziune;
 • Roti 400 mm diametru, solide, si din cauciuc foarte rezistent;
 • Dimensiuni: H=1020 mm, L=710 mm, l=710 mm;
 • Greutate 70 kg (goala).

Echipare

 • Teava de spuma de joasa infoiere HV225;
 • Inductor variabil de spuma Z225;
 • 2 role de furtun tip C (52 mm) dublu cauciucat sau cu jacheta din poliester tip Fire.

Echipamente mobile | Industrial Cruman

Master echipat cu racorduri stortz

Modele

Unitatile mobile pot fi echipate cu tevi de joasa, medie si inalta infoiere.

Debitele pot fi 225, 450 si 900 l/min

 • Unitate mobila de spuma de capacitate mare pentru zone cu risc major de incendiu
 • Capacitate 130 l spumant concentrat 6% sau 3%
 • Usor de manipulat
 • Functionare indelungata
 • Aprobare M.C.A.
 • Certificare Loyds
 • Utilizata pentru oricefel de spumant concentrat

Industrial Cruman
Stingerea incendiilor

Industrial Cruman este o companie integrator de solutii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor din toate sferele de activitate, incluzand prin acestea servicii de evaluare risc la incendiu, proiectare sisteme, livrare integrala a produselor, montaj, test&commissioning.

VA GARANTAM CEL MAI BUN PRET DIN PIATA LA STANDARD SI CALITATE DE ORIGINE EUROPEANA.

*Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati!

Cere oferta Unitate mobila - DF130